R.I.P.

R.I.P.

Om drie uur precies parkeerden wij de auto bij de voormalige boerderij en liepen het weiland in waar aan het einde in een hoek een plekje was ingeruimd voor Tibbe. De man met de zwarte jas en zwarte hoed en een sigarenstomp in zijn hand ging ons voor. Op de plek aangekomen haalde hij een dekzeil met twee stokjes weg en keken wij in een piepklein grafje dat keurig was leeggemaakt en bekleed met dik vlasdoek waarvan de uiteinden over de randen heen gedrapeerd waren. In de diepte lag Tibbe, zoals wij hem achterlieten en zoals wij hem kenden. Het was een aandoenlijk gezicht. De andere dochter werd overmand door zoveel eenzaamheid. Ten slotte is zo’n beestje langdurig familielid.

De man in het zwart dekte Tibbe toe met de flappen vlasdoek en sloot het geheel en het was goed. Zo hebben wij afscheid genomen en het vóelde goed. Uiteindelijk toch beter dan de vorige katten die ik bij de destructie achtergelaten had. Het voelde goed en niet sentimenteel in een wereld die steeds geschifter wordt en waar respectloosheid voor het leven in zijn algemeenheid in veler vaandels staat. En nu ligt Tibbe aangeschoven bij een nummer en een letter en niemand weet wie wie is. Terug gegeven aan de natuur in een glad gestreken weiland. Alleen wij weten waar.

(Het in memoriam van Tibbe staat rechtsboven en kun je na aanklikkelezen. Tenzij ik het hieronder op de juiste plek heb kunnen herplaatsen.)

Advertenties

Een gedachte over “R.I.P.

  1. Wat erg voor jullie dat Tibbe er niet meer is. Heb zelf vier van die donderstralen en moet er niet aan denken dat er eentje wegraakt of komt te overlijden. Sterkte Manna !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s